vrijdag 21 februari 2014

Overheerlijke champignonsoep

Luca's vader had ons champignonpakketten gegeven om zelf mini-champignons te kweken in de klas. Maar... het liep heel anders... het werden geen mini-champignons maar giga-champignons! Luca heeft ze de afgelopen weken met liefde verzorgd misschien heeft dat er iets mee te maken??? ;-)

Ze werden zo groot dat ze niet meer in de doos pasten. Toen moesten we ze al gaan oogsten. Luca heeft dit gedaan en toen besloten wij om er champignonnensoep van te maken. Het was niet zoveel werk. Alleen heb je eigenlijk wel een duikbril nodig voor het snijden van de uien. Hieronder ziet u het recept voor als u het zelf ook wil maken in de vakantie. Eet smakelijk, wij hebben ervan genoten.

Ingrediënten

- 25 gram boter
- 1 ui
- champignons
- creme fraiche
- 1 eetlepen bloem
- 2 bouillonblokjes

Bereiden

Verhit de boter in een pan met een dikke bodem en fruit hierin de ui goudbruin. Voeg de champignons toe en bak al omscheppend 5 minuten mee. Roer de crème fraîche door het paddenstoelenmengsel en strooi daarna de bloem erover. Even goed doorroeren. Schenk er 1 liter water bij, verkruimel de kippenbouillon-tabletten erin en breng het geheel aan de kook. Laat zachtjes 10 minuten met de deksel op de pan doorkoken. Breng de soep met (zout en) peper op smaak.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten