maandag 7 oktober 2013

les van meester Merijn


 
Meester Merijn heeft vandaag zijn allereerste les gegeven! Het was een hele leuke stelles met als onderwerp 'een spannende wedstrijd'. We keken eerst een filmpje waarin we een hele spannende hardloop wedstrijd zagen. Daarna hebben we een gesprek gevoerd over wanneer een wedstrijd spannend is. Daarna kregen de kinderen de opdracht om zelf te schrijven over een spannende wedstrijd.
Belangrijk was dat het dit keer niet ging om de spelling, maar om de inhoud. Het mocht een verhaal uit eigen ervaring zijn maar het mocht ook verzonnen zijn. Sommige kinderen wilden graag schrijven alsof zij een sportcommentator waren, een erg leuk idee! De wiebelige wandklimmers hebben erg hun best gedaan en er zijn al hele leuke resultaten. Morgen gaan we ook nog teksten van elkaar lezen en tips en tops geven. Want morgen is meester er ook!

ps. Danillho heeft tijdens het schrijven een nieuw woord ontdekt (hij schreef het per ongeluk op...)
namelijk het woord: 'perongelukkig'
 
 

Hier het verhaal van Manon:

De turnwedstrijd
Welkom bij het sportjournaal, we gaan vandaag naar de nieuwe sportzaal de Linneweg. Daar is een turnwedstrijd aan de gang. Ik ga even naar binnen. Ze gaan beginnen. Ze beginngen bij de ongelijke brug. Als eerste begint Mandy, daarna gaat Manon en dan nog iemand. Nu op naar de balk. Ze hebben allemaal een prachtige oefening. Nu gaan ze door naar de vloer. Wat doen ze dat mooi! We gaan nu naar het laatste onderdeel: de sprong. Ik vraag me af wat voor sprong ze gaan doen. Mandy doet een spreidsprong, Manon een streksprong halve draai en de ander een spreid hoek sprong. Allemaal geweldig gedaan! Maar wie gaat er winnen? Nu komt de prijsuitreiking, er zijn heel veel kinderen. Ze beginnen met de derde prijs, die is voor een meisje van een andere groep. De tweede prijs gaat naar het meisje van ons groepje. De eerste prijs gaat naar een meisje uit een andere groep. Wel jammer dat Manon niet gewonnen heeft! Maar zij was wel vierde geworden met de punten 13,6 en de derde had 13,7. Dat scheelde niet veel! Manon gaat evengoed trots naar huis, het was heel spannend!

Noortje leest haar verhaal voor.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten