dinsdag 21 januari 2014

de Vesuvius

Meester Merijn gaf gisteren les over de vulkaan Vesuvius. Het meest bekend is deze vulkaan van de vulkaanuitbarsting in 79 na Christus, die leidde tot de vernietiging van de Romeinse steden Pompeii en de dood van naar schatting 10.000 tot 25.000 mensen. Sindsdien is Mount Vesuvius vaker tot uitbarsting gekomen. Vandaag de dag wordt Mount Vesuvius gezien als een van de meest gevaarlijke vulkanen ter wereld, omdat 3 miljoen mensen in de buurt van deze vulkaan wonen en omdat deze vulkaan de neiging heeft tot explosieve erupties. Het gebied rondom Mount Vesuvius is het dichtst bevolkte vulkanische gebied ter wereld.

We waren erg onder de indruk van de overleden mensen, deze mensen waren namelijk bedolven onder een dikke laag stof en vulkanische as. Ze waren als het ware versteend geraakt. Er zijn lijken opgegraven die in een vluchthouding lagen of twee mensen in elkaars armen....

Er liggen drie boeken over Pompeii in de groep en we gaan onze leervragen nog noteren. Het is een interessant onderwerp!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten