woensdag 19 maart 2014

Mozaïekfreak!


Vandaag vierden we de Jozefdag die in het teken stond van beeldende vorming. Om ons project over de Romeinen op passende wijze af te sluiten, gingen we met de hele school mozaïeken! De Romeinen hebben dit eigenlijk van de Grieken overgenomen, maar de techniek van de Romeinen is de techniek die wij nog steeds kennen en toepassen. Ze versierden er hun luxe villa's, badhuizen en andere openbare gebouwen mee en nog steeds zijn deze mozaïeken in bepaalde delen van Europa terug te vinden.

In de aula ging kunstenaar Serge aan de slag met de verschillende groepen kinderen. Speciaal voor deze gelegenheid waren de groepen namelijk door elkaar gemixt. Serge had Romeinse afbeeldingen gemaakt van dieren (in de tijd van de Romeinen ook een geliefd onderwerp om mozaïeken van te maken) en moest ons natuurlijk eerst uitleggen hoe het mozaïeken in zijn werk gaat voordat we zelf aan de slag konden. Hij heeft de platen nu meegenomen om af te werken en zal binnenkort de klassen rond gaan om te laten zien hoe ze zijn geworden. Daarna krijgen ze een mooie plek binnen de school!

Door: Jill

In de klas hebben de kinderen met papier een dier gemozaïekt. Deze konden wel lekker mee naar huis genomen worden. Hierboven een mooi voorbeeld uit onze klas.

Er werd hard gewerkt en de resultaten mogen er zijn.
Wat was het een gezellige ochtend!
Petra Veltrop heeft foto's gemaakt en deze staan al in het fotoalbum op de site!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten