donderdag 27 maart 2014

Unicefloop 2014

Gisteren hebben de kinderen die dat wilden materialen meegekregen om op zoek te gaan naar sponsors voor de Unicefloop. Deze wordt dit jaar voor de 40ste keer georganiseerd op zaterdag 12 april. De Unicefloop in Hoorn is de grootste van heel Nederland! Je kunt vijf, tien of vijftien kilometer wandelen. De start is bij schouwburg het Park vanaf 9 uur tot 11 uur (als je 15 kilometer wandelt kun je tot 10 uur starten).
Als je wil meedoen, moet je de envelop met de namen van alle sponsors uiterlijk woensdag 9 april weer bij mij inleveren. Op de dag van de loop zelf krijg je na afloop je envelop weer terug, daarmee kun je dan langs je sponsors gaan om het geld op te halen. De gevulde sponsorenvelop lever je ook weer bij mij in.

Wil je meelopen met een groep van school? Dat kan! Juf Anouk en ik lopen dit jaar de 15 kilometer, juf Marielle loopt de 10 kilometer en juf Petra en juf Sandra lopen de 5 kilometer. We verzamelen om 9 uur voor Schouwburg het Park. Je haalt je startbewijs binnen op en dan vertrekken we daarna. Geef het even aan mij door als je mee wilt lopen met de groep van school, dan wordt er op je gewacht. Natuurlijk kun je ook gewoon met je ouders of met anderen meelopen.

Het thema van de loop dit jaar is 'Schoon drinkwater'. We kijken er vandaag nog een dvd over. Unicef zorgt, samen met de overheid, voor voldoende gezondheidsposten en een goede spreiding hiervan. Daarnaast doen zij er alles aan om ook de kinderen in afgelegen dorpen te bereiken. Unicef traint medisch personeel en zorgt ervoor dat er voldoende middelen beschikbaar zijn, zoals medicijnen, speciale voeding, muskietennetten, vaccins, transportmiddelen en medische apparatuur.

Doe ook mee aan de loop en help Unicef! De kinderen kunnen alsnog de benodigde materialen meenemen uit de klas.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten